Минимален е рискът бременна жена с COVID-19 да предаде заразата на бебето

...
Минимален е рискът бременна жена с COVID-19 да предаде заразата на бебето
Коментари Харесай

Рискът бременна жена с COVID-19 да зарази бебето си е минимален |

Минимален е рискът бременна жена с COVID-19 да съобщи болестта на бебето си, изключително в случай че майката боледува с леки признаци, заяви Агенция Франс Прес, като цитира резултати от огромно проучване.

Нивото на позитивни проби за SARS-CoV2 при бебета, родени от майки, инфектирани с новия ковид, е ниско - това е изводът в проучването, оповестено от профилираното издание " Бритиш медикъл джърнъл ".

Това е едно от първите огромни проучвания за предаването на болестта по време на бременността посредством мета-анализ на данни от стотици проучвания по тематиката.

Резултатите сочат, че не е невероятно бременна жена да съобщи болестта на плода, само че това е необичаен феномен. Около 2 на 100 от бебетата на инфектирани бременни са били с позитивен тест за новия ковид в първите дни след раждането.

Установени са и вариации според от събитията. Изглежда по-вероятно новородените да се заразяват, когато майката боледува от тежка форма на COVID-19 по време на бременността и се постанова да бъде лекувана в болница.

При тежки случаи на COVID-19 при майките, лекарите предлагат редовно подлагане на бебетата им на проби. В общия случай обаче те предлагат да не се подхващат специфични дейности, в случай че майките имат единствено позитивни проби на вируса.

Резултатите сочат още, че няма риск от предаване на болестта при кърмене на новородените и създателите не предлагат прекосяване към приспособени млека.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР